volt


DUURZAAM VOLT

De waanzinnige plek VOLT heeft een heel eigen verhaal.

Dit project startte in 2015. Een uitspanning, drijvend op het water. Duurzaam, in de breedste zin van het woord. VOLT is voornamelijk gemaakt van tweedehands materiaal, overal vandaan gehaald. We drijven op een oud ponton, dat nu dienst doet als basis, en vol zit met apparatuur om VOLT zelfvoorzienend te maken. Geen draadjes naar de buitenwereld.

Water gefilterd uit het IJsselmeer, alleen niet voor het glazen spoelen en de koffie. Daar waar mogelijk wordt het water hergebruikt om bijvoorbeeld de toiletten mee te spoelen. We hebben 26 zonnepanelen, en een enorme accubank in het ponton om de opgewekte stroom te bewaren. Koken doen we op houtskool en in een houtgestookte oven, voor koude avonden hebben we een beest van een houtkachel. Alle verlichting is uiteraard LED. Nogal duurzaam dus, we zijn dan ook ambassadeur van Puur Hoorn.

Op VOLT kun je ook sporten, bewegen op en met het water. Suppen, kiten, foilen, flyboarden, wakeboarden, surfen, zwemmen, het kan en mag allemaal. Voor de activiteiten werken we samen met Eenhoorn evenementen, Van de Berg surf & snow en Supspirit. VOLT werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers en biologische producten. Onze heerlijke appeltaart wordt bijvoorbeeld geleverd door zorgboerderij de Oostertuin, ons brood komt van de bakker van Hoorn. De wijn van wijnhandel Schermer uit Hoorn. We maken onze eigen limoncello en bakken de pizza's op hout. En dit allemaal met een uitzicht wat nooit verveeld en altijd anders is.

Een waanzinnige plek dus.

DE EIGENAREN:

volt

Jeroen

drank en klus

volt

Liesbeth

eten en regelen

volt

Arno

mastermind

© Volt 2019
W&M!